20 aprilie 2018

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov împreună cu Secțiunea Fiziopatologie Respiratorie a Societății Române de Pneumologie a organizat cu ocazia celei de a VII-a Conferințe Naționale de Fiziopatologie Respiratorie,  pentru toţi cei interesaţi să îşi testeze sănătatea plămânilor şi conştientizează importanţa sănătăţii respiraţiei şi a efectelor afectării acesteia asupra calităţii vieţii, o campanie de spirometrii gratuite.

Campania de spirometrii gratuite a avut loc în data de 20 aprilie, între orele 12.00-16.00 în parcarea Hotelului New Montana, unde a fost amplasată o Unitate Medicală Mobilă. Pentru efectuarea testării nu a fost necesar biletul de trimitere de la medicul de familie, iar rezultatul testării s-a dat pe loc. 

223 martie 2018

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov  a organizat în 23 Martie, de la ora 10.00, la Sala de Conferinţe a Colegiului Medicilor Braşov, atelierul de lucru: “Implicarea medicului de familie în controlul tuberculozei”, în contextul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei.

În cadrul Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei (PNPSCT) medicii de familie au un rol esențial în oprirea răspândirii TB, prin depistarea la timp a suspecților de tuberculoză și trimiterea acestora la medicii pneumologi din reţeaua de pneumoftiziologie, identificarea contacţilor şi continuarea tratamentului.

În acest context, Atelierul de lucru și-a propus ca obiective educaționale: formarea resurselor umane necesare pentru controlul TB în județul Brașov; întărirea rețelei de control a TB; consolidarea măsurilor de control a transmiterii infecției TB în comunitățile locale.

La atelier au participat 113 de medici și asistenti medicali.
31 mai 2017

31 mai este declarată de către Organizația Mondială a Sănătății drept Ziua Mondială Fără Tutun. Cu acestă ocazie, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov a organizat în data de 31 mai 2017, începând de la ora 13.00, la Coresi Shopping Resort, zona Șezătoarea acţiunea de informare-educare-comunicare cu privire la pericolele fumatului, un obicei cu consecințe devastatoare în timp asupra sănătății. În cadrul evenimentului au fost împărţite materiale informative populaţiei braşovene și fructe, ca măsură alternativă de obicei sănătos care să înlocuiască fumatul. 

       
           

            

            

30 octombrie 2015 Campanie de informare privind gripa

Cu ocazia ‚,Zilei Mondiale de Prevenire a Gripei”, Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov a organizat pentru braşoveni, începând cu ora 11.00, în Piaţa Tractorul, o acţiune de informare–educare cu privire la infectarea cu virusul gripal şi importanţa vaccinării. În cadrul evenimentului au fost împărţite pliante cu informaţii referitoare la ce măsuri de protecţie trebuie luate pentru a ne proteja de gripă sau pentru a-i feri pe membrii familiei şi pe cei cu care intrăm în contact, dacă deja am contractat boala.
 

 
31 mai 2014 Ziua Mondiala  Fara Tutun

Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov a organizat în data de 30 mai 2014, începând cu orele 10.oo, în faţa Gării Braşov, acţiunea de informare-educare-comunicare cu privire la pericolele fumatului si care a constat in distribuirea unei brosuri antifumat, consiliere si apa minerala. 

Nu intamplator am ales apa minerala, aceasta putand avea un dublu rol in perioada de abstinenta: poate fi inlocuit gestul de a fuma cu gestul de a bea apa si totodata, in perioada de abstinenta, este indicat un aport suplimentar de apa. Mesajul transmis a fost unul cat se poate de direct si de clar: ,,Fii destept - Nu fuma - Ai de castigat". Asadar le spunem tuturor fumatorilor: ,,Refuzati sa fiti una dintre victimele fumatului !". 

Spitalul de Pneumoftiziologie Brasov deruleaza si Programul National Stop Fumat. Pentru detalii suplimentare va puteti adresa la tel. 0268413081. 


7 aprilie 2014 Ziua Mondiala  a Sanatatii

   Cu ocazia ,,Zilei Mondiale a Sănătăţii”, Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov a organizat în data de 07 aprilie 2014, începând cu orele12.oo, în parcul Noua, zona debarcaderului, acţiunea de promovare a activităţii fizice ca parte a ocrotirii sănătăţii prin menţinerea sănătăţii şi prevenirea bolilor.  

   În cadrul evenimentului, sub deviza ,,Mens sana in corpore sano” (Minte sănătoasă în corp sănătos), angajaţi ai Spitalului de Pneumoftiziologie Braşov au mers pe bicicletă pentru ca, prin puterea exemplului, să arate că mişcarea are un rol primordial în a împiedica apariţia şi stabilirea unui model de viaţă–sedentarismul, despre care se ştie că poate contribui la creşterea riscului de boală.


24 martie 2014 Ziua Mondiala de Lupta impotriva Tuberculozei    Cu ocazia ‚,Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei”, Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov vă invită în data de 24 martie 2014, începând cu orele 11.oo, în piaţa Tractorul, la acţiunea de informare-educare-comunicare cu privire la tuberculoză, modalităţile de depistare, diagnosticare şi tratament ale acesteia.  În cadrul evenimentului vor fi împărţite materiale informative populaţiei braşovene.Totodată, vă aducem la cunoștință că incidenţa TB în judeţul Braşov se menține și în anul 2013, sub media din România (73,3%ooo), atingând valoarea de 40,8%ooo.În același timp vă transmitem alăturat, comunicatul de presă  din partea doamnei dr. Georgeta Gilda Popescu, Coordonator tehnic naţional al PNPSCT (Programul Național de Prevenire, Spraveghere și Control al Tuberculozei). Comunicat de presa  13 noiembrie 2013

Spitalul de Pneumoftiziologie Brasov organizeaza, cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC,  pentru toti cei interesati sa îsi testeze sanatatea plamânilor, o campanie de spirometrii gratuite în vederea depistarii BPOC, o afectiune pulmonara ce continua sa ramâna subdiagnosticata si subtratata si care are în consecinta morbiditate si mortalitate crescute.

 

 1.              Ambulanta transport pacienti

            Spitalul de Pneumoftiziologie Brasov a primit ca donaie din partea Primariei Vama Buzaului o ambulanta marca Volkswagen Transporter, dotata si echipata medical corespunzator cu sprijinul Consiliului Judetean Brasov, al carei scop  principal este transportul pacientilor cu TB eligibili din spital, Dispensarul TB Brasov si Dispensarul TB Sacele. (vezi decizia)

            În viitor, preconizam ca orice pacient care solicita acest serviciu si nu se încadreaza în categoria mai sus mentionata sa poata beneficia de el în sistem de coplata.

 

2.              Dispensarul TB Sacele si-a reluat activitatea medicala.

          De la 1 noiembrie 2012, sacelenii si nu numai beneficiaza de reluarea activitatii medicale în domeniul pneumoftiziologiei, ca urmare a aprobarii includerii Dispensarului TB Sacele în structura Spitalului de Pneumoftiziologie Brasov.

 

3.             Supraspecializare în pneumologie la îndemâna brasovenilor

 Majoritatea tulburarilor de somn pot fi prevenite sau tratate.

Laboratorul de Somnologie nou înfiinat în cadrul în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Brasov efectueaza teste de diagnosticare, titrare si monitorizare a pacienilor cu Sindrom de Apnee în Somn.

Persoanele care deservesc acest laborator sunt: Dr. Macavei Tania Carmen, Dr. Sandru Valeria, Dr. Muresan Alina, Dr. Alexadrescu Dana, Dr. Gabor Daniela, As. Cioaca Liliana, As. Grigore Viorica.

 

4.             Campanie de promovare si mentinere a sanatatii.

               În anul 2012 Spitalul de Pneumoftiziologie Brasov a continuat colaborarea începuta în 2011 cu Asociatia Hope for the Nations care a constat în:

       examen clinic obiectiv general si de specialitate

       investigatii paraclinice de specialitate

   explorarea functiei respiratorii – spirometrie

   masurarea saturatiei în oxigen – pulsoximetrie

   masurarea nivelului glucozei în sânge - glicemie

   masurarea tensiunii arteriale

       la indicatia medicilor pneumologi, persoanele la risc înalt de boli respiratorii pot fi transportate gratuit în Dispensarul TB Brasov în vederea unor investigatii suplimentare.


               Localitati vizitate

                             

                         În cele 10 actiuni au fost investigate 317 persoane, în special vârstnici (media de vârsta fiind de 50.8 ani).